A BH története

A BH Group fitneszgépeket, wellness termékeket és kerékpárokat gyártó vállalatcsoport, melynek székhelye Spanyolország. A BH csoportnak két gyártó és több összeszerelő üzeme található Vitoriában (Spanyolországban, Baszkföld) és egy Portugáliában. Szolgáltatások közé tartozik a fitnesz, wellness és kerékpár gyártása és alkatrészek készítése a BMW és a Mercedes számára.

A BH neve a Beistegui Hermanos, azaz Beistegui testvérek rövidítése. A BH testvérek (Domingo, Juan, Cosme) tevékenysége 1909-ben kezdődött. Eibar városában (Guipúzcoa, Spanyolország), köszönhetően a Beistegui testvérek tehetségének és vállalkozói szellemének.

Eleinte fegyvereket gyártottak, de 1923-ban, az I. vh után cégük radikálisan irányt változtatott. A gyártás súlypontja áthelyeződött és arra összpontosítottak, hogy Eibar lakosai számára gyors, kényelmes és megfizethető közlekedési eszközt biztosítsunk. Ennek eredményeképpen jött létre a könnyű, agilis és megbízható kerékpár. Ezzel egy új időszak kezdődött.

1935-ben került sor az első Spanyol Körversenyre, amelyet az „Informaciones” újság szervezett a BH támogatásával. A belga Gustaaf Deloor, a BH csapat tagja az összetett versenyben első helyen végzett.

1959-ben a BH új, nagyobb és modernebb üzembe költöztette létesítményeit Vitoriába, ahol folyamatosan fejlesztette a magas minőségű kerékpárokat és alkatrészeket minden kerékpározási területhez: országúti, hegyi, terep, elektromos, sőt még fitness és elliptikus kerékpárokhoz is.

Az elmúlt évszázadban a BH a kerékpározás, a biciklizés, a sporttársaság és a fejlesztés iránti akarat szinonimájává vált.

Több mint 100 év történelmével a hátuk mögött a Beistegui család továbbra is a BH élén áll, megtartva azt a vállalat filozófiát, amely hű marad azokhoz az értékekhez, amelyek létrehozták: innováció, kutatás és technológiai fejlődés; társadalmi és környezeti felelősségvállalás; dinamizmus, elkötelezettség, bizalom, megbízhatóság, és mindenekelőtt a kerékpárok iránti szenvedély.

A BH cég kiemelkedő pillanatai

 • 1984-ben jelent meg az első spanyol hegyikerékpár, a BH Running Bull. Ez az első modell évekkel később újra előkerült az ikonikus BH Top-Line formájában.
 • 1985-ben debütált a Super BH, egy országúti kerékpár, amely ikonikus darabbá vált a szakágban.
 • 1991-ben mutatták be a BH Supra Sakae-t. Ez egy alumínium vázzal rendelkező kerékpár volt, amely Japánban készült, ragasztott illesztéseket és belső kábelezést használva.
 • 2004-ben megjelent a BH G1, az első gyártásba helyezett kerékpár, amely beépített nyeregcsövet tartalmazott. Könnyebb volt, jobb aerodinamikát biztosított és növelte a merevséget. 780 gramm volt a súlya.
 • 2009-ben a Tour de France” körversenyen az AG2R francia csapatnak beszállítója és szponzora.
 • 2011-ben a BH megkapja az EUROBIKE DÍJAT a szabadalmaztatott NEO integrációs rendszerért.
 • 2011-ben bemutatták a BH G6-ot, amely egy HCIM (Hollow Core Internal Moulding) szénszálas vázat tartalmazott a gyártási folyamatban. Ez egy új módszer volt a vázak életre keltésére, amelyet a BH precíz ellenőrzéssel tervezett, minden pontban pontosan meghatározva a használt anyag típusát és mennyiségét, miközben egyenletes belső eldolgozást ért el a váz számára
 • 2012-ben Az első BH kerékpár, amelynek split pivot rendszere a piacra kerül. Ha van egy technológia, amely megjelölte a BH dupla felfüggesztésű modellek történetét, az kétségtelenül a Split Pivot rendszer.
 • 2018-ban bemutatásra került az ATOM e-termékcsalád a szabadalmaztatott BH 1E-36V motorral. A BH AtomX Lynx egy forradalmi modell ebben a szegmensben. Egy magas teljesítményű e-MTB, amely valódi hegyikerékpározási élményt nyújt.
 • 2019-ben piacra kerül a legismertebb XC modell, a BH Lynx Race. Egy gyors kerékpár, amelyet a BH Templo Cafés és BH-Wallonie csapatokkal közösen terveztek. Egy váz a maximális verseny teljesítményért.
 • 2021-ben a BH Aerolight a Megoldás” az országúti kerékpározásra. Egy modell, amely ötvözi a könnyű súly koncepcióját – amelyért a BH Ultralightot tervezték – és az aerodinamikát – az ikonikus BH G8 kiemelkedő jellemzőjét. Lenyűgöző új design stílust mutat be, feltűnő új villaformával, ami egyedivé teszi.
 • 2021/22-ben bemutatták az iLynx Race és Trail e-biciklik palettáját, amelyek egy olyan terepcentrikus geometriát kínálnak, amely a legjobb egyensúlyt nyújtja az agresszivitás és a stabilitás között. Beépített Split Pivot technológiával rendelkeznek, éppen úgy, mint az egész BH Lynx paletta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük