Gyakran ismételt kérdések

Vásárlással kapcsolatos kérdések

Hogy tudok BH kerékpárt vásárolni nálatok?

Először ezen a weboldalon (www.bhbike.hu) a WebShop-ban válaszd ki a neked tetsző bicajt. Az adott kerékpárnál válaszd ki a felszereltséget nézd meg az árát. Amennyiben szeretnéd megvenni, lépj kapcsolatba velünk (kapcsolat oldal, hívj bennünket vagy írj) és megnézzük, hogy az adott kerékpár van-e a nál raktáron az adott méretben és színben. Amennyiben van, megrendeljük neked, kifizeted és mikor megjön, akkor értesítünk. Ha az adott kerékpár nincs a gyártónál raktáron, akkor meg tudjuk mondani, hogy mikorra tud elkészülni. Ez esetben is kifizeted a kerékpár árát és megrendeljük neked.

Mennyi idő alatt jön meg az a megrendelt kerékpár, ami a gyártónál van raktáron?

A tapasztalatunk alapján azt tudjuk mondani, hogy nagyjából 7-10 nap, míg kiszállítják Spanyolországból. Ez alapvetően a futárcégtől függ.

Mennyi bicaj van raktáron, azokat hol tudom megnézni?

A Lónyai utcai boltunkban (L-bike.hu) meg tudsz nézni kerékpárokat, mert mindig tartunk raktáron. Természetesen nem mindet, mert ahhoz kevés a helyünk (közel 180 típusú kerékpárt forgalmazunk), de igyekszünk minél több típusból készletet tartani.

Hol tudom megnézni a raktáron lévő bicajokat?

www.l-bike.hu, Budapest, Lónyai u. 58. Keresd a sárga kerékpár logót!

Mikor és hol tudom átvenni a bicajomat?

Amint megjött a megrendelt és kifizetett kerékpárod, értesítünk és jöhetsz érte. A helyszín, ahol át lehet venni: www.l-bike.hu, Budapest, Lónyai u. 58. Keresd a sárga kerékpár logót!

Kiszállítjátok a megvásárolt kerékpárt?

Jobban szeretjük a személyes átvételt, mert a kerékpárról el tudunk mondani sok hazsnos dolgot, de amennyiben a szállításra szükség van, igen, el tudjuk küldeni. Akár külföldre is. Budapestre és környékére mi is ki tudjuk vinni, előre egyeztetett időpontban, de távolabbra vagy külföldre futárcéggel tudjuk küldeni.
A nem Budapesti szállítás ára a vevőt terheli és a szállításért nem tudunk felelősséget vállalni. Tehát ha a bicajt épségben becsomagoltuk, de a futárcég összetöri vagy sérült lesz, annak a felelősségét neked kell vállalni.

Garanciával kapcsolatos kérdések

Milyen garancia van a bicajokra?

A BH kerékpárokra élettartam vázgarancia érvényes, ami azt jelenti, hogy a garancia leírásnak megfelelően az elbíráslás után a BH cseréli, javítja a vázat. Olvasd el a garancia leírást, mert számos eset képez kivételt és a garancia feltételekhez között! Például feltétlen regisztrálni kell a kerékpárt a vásárlás után (online megtehető). 

Az ebike-ok motorjára van garancia?

Az ebike-ok többségében található BH-motorokra jár az 5 éves motorgarancia. A motorgaranciát a gyártó oldalán az adott kerékpérnál feltüntetik, de mi is ezt tesszük! A motorgarancia azt jelenti, hogy a garancia leírásnak megfelelően az elbírásálás után a BH cseréli, javítja a vmotort. Olvasd el a garancia leírást, mert számos eset képez kivételt és a garancia feltételekhez között! Például feltétlen regisztrálni kell a kerékpárt a vásárlás után (online megtehető).

Létezik a BH-akkumulátorokra meghosszabbított garancia. Ezzel lehetőség nyílik a +1 / +2 év garancia meghosszabbítására (BH akkumulátorra):

  • Meghosszabbított garancia +1 év (150 €)
  • Meghosszabbított garancia +2 év (300 €)

Mit tegyek, ha sérült a bicajom?

Ha úgy ítéled meg, hogy a “hiba” garanciális és rajtad kívül álló okból történt, keress meg bennünket. Megbeszéljük és ha úgy ítéljük meg, akkor az esetet online elküldjük a gyárnak, ők fogják azt a végső döntést meghozni, hogy az valóban garanciális javítás vagy sem. Amennyiben igen, úgy a bicajt (motort), alkatrészt elküldjük a gyárba, ahol javítják / cserélik és utána visszaküldik.

Amennyiben saját hibádból történt a „hiba” vagy olyan probléma merült fel, amire nem érvényes a garancia, akkor is keress meg bennünket, mert elképzelhető, hogy a gyártón keresztül tudunk segíteni.

Mit tegyek, ha a nálatok vásárolt ebike motorja nem működik rendesen?

According to the licensing rules set by Envato, this is not allowed. If it is installed in two places permanently, then it requires two licenses.

Szervizzel kapcsolatos kérdések

Kell a nálatok vásárolt bicajokat kötelezően szervizeltetni?

Igen, a vásárlást követően van egy szervizperiódus, amit a garancia miatt be kell tartani. Erről a vásárláskor tájékoztatunk. Ha ezzel nem élsz, elveszítheted a garanciát.

Milyen problémákkal tudom a nálatok vásárolt bicajokat szervizeltetni?

Mivel gyártói támogatásunk van és a kerékpárra törvényileg is jár a garancia és a jótállás, fel vagyunk készülve, hogy javítással segítsünk. Mindenféle problémával fordulhatsz hozzánk. A legtöbb esetet helyben meg tudjuk oldani (váltóbeállítás, alkatrészek cseréje, stb.), de biztos vannak olyan esetek, ahol a gyártóhoz kell fordulni. Ezt online meg tudjuk tenni, forró dróton vagyunk velük.

Termékekkel kapcsolatos kérdések

Jár-e az XPro pótakkumulátor minden ebike-hoz?

Sajnos nem, elsősorban azért nem, mert az XPro egy plug & ride akkumulátor, ahol nincs szükség kábelek csatlakoztatására, hanem a kulcstartó az XPro akkumulátor csatlakozójaként működik. Ehhez viszont nem minden kerékpárban van meg a lehetőség. Ahhoz a kerékpárhoz azonban alapban jár, ahol a képeken fel van tüntetve.
Az akkumulátor külön is megvehető.

Mi az a FIT-rendszer?

A FIT-rendszer a fast intervention tool – FIT), azaz a gyors beavatkozási eszköz. Ez egy homlokcsőbe rejtett eszköz, amiben minden szükséges szerszám megtalálható ahhoz, hogy hiba esetén hazatérhessen. A H2.5/3/4/5/6, a T25, a láncszerszám, a CO2 adapter és a gyorskioldó lánc egyaránt megtalálható benne.